Barroso saadeti minema jahedal toonil

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso
José Manuel Barroso Foto: SCANPIX

Kui välja arvata José Manuel Barroso enda konservatiivse Euroopa Rahvaerakonna (EPP) parteipere fraktsioonijuht Manfred Weber, sai lahkuva Euroopa Komisjoni juht oma üleeilsel lahkumisvisiidil europarlamendi täiskogult jahedaid sõnu.

Sotside grupi liider, itaallasest Gianni Pitella teatas, et ütleb otse: ta on Barroso viimase kümne aasta saavutuste suhtes kriitiline. Ta meenutas suurt tööpuudust ELis ja seda, et ekstremismioht on suurem kui kunagi varem. Kokkuhoiupoliitika ei lasknud tema sõnul tulevikku investeerida.

Euroopa Konservatiivide ja Reformistide grupi esindajana rääkinud Briti konservatiivi Syed Kamalli hinnangul võinuks Barroso olla liikmesriikidega sama avatud kui oma ametiaja lõpul meediaga. Eriti soovitas euroskeptilise grupi esindaja Kamall rääkida jõukamate liikmesriikide, nagu Saksamaa või Soome valijatega. «Olge aus – eurotsooni pikemalt ajal ülal hoidmine tähendab rahaülekandeid rikkamatelt riikidelt vaesematele, tõenäoliselt igavesti,» märkis britt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles