Muusika tantsib lavastuses kaasa

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja ja koreograaf Teet Kask (pildil teksades) toob oma lavastuses publiku ette lisaks 11 tantsijale pianist Kadri-Ann Sumera (vasakul) ja viiuldaja Eva-Maria Sumera. Nende selja taga tantsivad parajasti Jacob Hoover ja Brandon Alexander.
Lavastaja ja koreograaf Teet Kask (pildil teksades) toob oma lavastuses publiku ette lisaks 11 tantsijale pianist Kadri-Ann Sumera (vasakul) ja viiuldaja Eva-Maria Sumera. Nende selja taga tantsivad parajasti Jacob Hoover ja Brandon Alexander. Foto: Jack Devant

Vanemuise väikses majas tuleb esitamisele kümme helitööd, mille autor on Lepo Sumera (1950–2000). Lavastaja Teet Kask soovib, et muusika oleks laval võrdväärse partnerina 11 tantsijaga.

Alguses tantsijana ja hiljem lavastaja-koreograafina tegutsema asunud Teet Kask rääkis, et ta on tundnud, nagu jääks alati midagi vajaka, kui ta tahab tantsuga muusikat lihtsalt visualiseerida, muuta nähtavaks.

Ta leidis tee, kuidas jagada muusikaga sama ruumi, nii et heliteos oleks temaga partner, kellega ta suhestub ning keda austab ja paneb tähele. «Ja partnerit on laval vaja alati tähele panna,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles