Seaküla Simson toob Karjamaa parki lamava lehma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karjamaa pargi rajamine Põhja-Tallinnas.
Karjamaa pargi rajamine Põhja-Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Põhja-Tallinnas asuva Karjamaa elamuala keskel lammutatud lasteaiahoone asemele otsustas linnavalitsus rajada pisikese pargi, mille üheks tõmbenumbriks kujuneb kindlasti Seaküla Simsoni nime all tuntud skulptori betoonist taies, mis kujutab lamavat lehma.

Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmann sõnul on seal tegemist väikese rohelise alaga, kuhu on tõesti mõistlik kujundada park. Karjamaa kortermajades elab palju emasid ja vanaemasid, kes tahavad oma laste ja lastelastega kuskil jalutada. Siiani sealkandis niisugust õiget kohta polnudki.

Parki rajatakse ka mänguväljak, kus on mänguvahendeid nii väiksematele kui suurematele lastele. Samuti paigaldatakse parki jõudu ning painduvust arendavad riistapuud täiskasvanutele. Loomulikult leiavad oma koha pargis ka istepingid.

«Peale selle peaks parki tulema ka üks «maasikas»,» ütles Valdmann. «Kuna tegemist on ikkagi Karjamaa pargiga, siis teeb Simson Seakülast sinna ühe lehma.»

Valdamanni sõnul peaks tegemist olema päris suure lamava lehmaga, nii et lapsed, aga miks mitte ka kõik teised huvilised saavad selle seljas ronida või istuda. Kuju valmib betoonist.

Kommunaalameti ehituse ja järelvalve osakonna peaspetsialisti Ivari Judanovi sõnul paiknes enne teist maailmasõda samas paigas linlastele kuuluvate lehmade karjamaa, mistõttu peaks lamava lehma kuju just seda aega meenutama.

Karjamaa pargi rajamine algas 29. juunil ning lepingu järgi peaks lõppema 19. augustil. Ehituse peatöövõtja on AS Terrat ning tööd lähevad maksma 3,98 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles