Eesti kodanikud saavad peagi viisavabalt Brasiiliasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viisavabadus meelitaks ilmselt ka eestlasi Brasiiliasse sambakarnevali vaatama.
Viisavabadus meelitaks ilmselt ka eestlasi Brasiiliasse sambakarnevali vaatama. Foto: Corbis / Scanpix

Euroopa Komisjon võttis täna vastu eelnõu, mis käsitleb lühiajalise viisa nõudest loobumise lepingu sõlmimist Brasiiliaga, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

«Lepingute jõustumisel on positiivne mõju eelkõige Malta, Eesti, Küprose ja Läti kodanike igapäevaelule, sest nimetatud riikide kodanikud vajavad Brasiiliasse reisimiseks ikka veel viisat,» ütles Euroopa Komisjoni siseasjade volinik Cecilia Malmström.

Ta lisas, et komisjon teeb kõik võimaliku lepingute kiireks allakirjutamiseks ja ratifitseerimiseks.

ELi ja Brasiilia vastastikuste viisanõudest loobumise lepingutega tagatakse viisavaba reisimise õigus kõikidele Brasiilia ja ELi kodanikele, kes kasutavad tavapassi või diplomaatilist, teenistus- või ametipassi. Tavapassi kasutajaid käsitlev leping hõlmab turismi- ja ärireise. Kehtima jäävad ka olemasolevad kahepoolsed lepingud ELi liikmesriikide ja Brasiilia vahel.

Tänaste ettepanekute vastuvõtmine on oluline samm viisanõudest loobumise lepingute sõlmimise suunas Euroopa Liidu ja Brasiilia vahel. Kui lepingud on sõlmitud, ei vaja ELi kodanikud Brasiiliasse reisimiseks enam viisat ning lõpetatakse vastastikuse põhimõtte eiramine Brasiilia ja liikmesriikide vahel.

Allakirjutamisotsused peab heaks kiitma nõukogu ning seejärel saab kõnealused lepingud allkirjastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles