Illimar Lepik von Wirén: Stockholmi sündroomi küüsis

, politoloogiaüliõpilane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Kahjuks on Rootsi suutnud tõestada enda kohta käiva ütluse, et kui maa peal valitseb rahu, on Rootsi hambuni relvastatud, kui aga sõjaks kisub, siis ollakse peaaegu täiesti alasti, kirjutab politoloogiaüliõpilane Illimar Lepik von Wirén.

Asi peaks olema üsna selge. Venemaa eesotsas Vladimir Putiniga on võtnud oma pikaajaliseks eesmärgiks kirjutada ümber julgeoleku ning kaitsepoliitika mängureeglid. Täpsemalt öeldes, võtnud endale mängu aluseks mõttekäigu: pole reeglit, pole probleemi. Miks mitte, kui pea mitte miski sellist käitumist ei takista?

Kui suurem osa Euroopa ja NATO liikmesriike on otsustanud pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist, et rahu tagajaks on desarmeerimine ning kaitsekulutuste viimine miinimumini, siis Venemaa, vastupidi, on alates Putini tulekust otsustanud suurendada oma kaitsekulutusi, jõuliselt moderniseerida oma sõjaväge ning seda ka õppuste ja rünnakutega ette valmistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles