Sari sellest, mida juba ammu teame

Verni Leivak
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatesarja ehk suurim väärtus on arhiivikaadrid, kus näeme kogu nõukogudemaa vallutanud tähti.
Saatesarja ehk suurim väärtus on arhiivikaadrid, kus näeme kogu nõukogudemaa vallutanud tähti. Foto: Jaan Rõõmus, Ülo Josing / ERR

Uue dokumentaalsarja eel jõudsid eelreklaamid vaataja huvi «Raudse eesriide jumaluste» vastu kõrgele kruvida. Vanemat auditooriumi köitsid ekraanilt taas kõlavad endisaegsed hitid ja ammunähtud kaadrid ning võimalus reede õhtul kas või pool tundi kauni noorusaja järele igatseda.

Praegustele keskealistele seonduvad need viisid aga lapsepõlvega, sest isegi kui tähelepanu köitsid pigem «Hunt Kriimsilma seiklused», on jäänud toonased meloodiad ja rütmid kõrva kas või raadiost või õhtustest täiskasvanute saadetest. Tänastele Power Hit Radio kuulajatele mõjub toonane estraadimuusika arvatavasti kui ajast ja arust, ent erksamaid kriite karbis võis ju kuuendikul planeedist tuntuks saanud eestlastest muusikute edulugu huvitada küll.

Sarja tegijad on intervjueerinud nii endisi kui praegusi tegevmuusikuid nii meil kui Venemaal ning pikkinud ülilühikeste intervjuujuppide vahele jupikesi nõukaaegsetest hittidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles