Endine mässuliste kants loodab elujärge parandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemeelsete mässuliste käes olnud Slovjanski linnas vaatavad vähesed elanikud homsete parlamendivalimiste eel lootusrikkalt tulevikku. Juuli algul said Ukraina valitsusväed 120 000 elanikuga linnas kontrolli enda kätte ning aprillist alates Slovjanski enda käes hoidnud venemeelsed separatistid pagesid sealt. Mässuliste lahkumisele eelnesid aga üle kahe kuu väldanud verised lahingud, mille märke võib linnas näha tänaseni.

Sarnaselt paljude teiste Slovjanski elanikega kavatseb pensionär Raissa Sergivna anda homme oma hääle Moskva-meelsetele kommunistidele. «Vajame abi, et taas üles ehitada seda, mis sõja ajal hävis,» sõnas 68-aastane Sergivna.

«Minu korter hävis pommirahes. Olen kõigilt abi palunud, kuid kasu pole sest olnud. Pension on mul haletsusväärne, aga ravimite hinnad on järsult tõusnud,» sõnas ta ja lisas, et loodab nüüd, et kohalik ärimees ja kommunistide kandidaat Juri Solod ülemraadasse sisse saab ja kohalikku olukorda parandama asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles