ERR.ee: Läänemaal peeti koolirahva ideelaata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpikud..
Õpikud.. Foto: Peeter Langovits.

Algava õppeaasta eel peeti eile Läänemaal koolirahva ideelaata, kus õpetajad näitasid kolleegidele laste jaoks õppimist huvitavamaks või lihtsamaks muutvaid omaloodud abivahendeid ja lisamaterjale.

Näiteks Tallinna Ülikooli Haapsalu kolledži õpetusosakonna juhataja Sirje Piht koostab praegu väitekirja laste peastarvutamisoskuse kujunemisest, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegelikult selle kujunemise käigus on ääretult oluline just nimelt mänguline õpe, siis siit ka see vajadus mängude järele,» rääkis Sirje Piht. «See vihmane suvi soosis enda ideede täidesaatmist ja ma lihtsalt otsustasin ära proovida, kuivõrd keeruline, raske, okkaline see tee nende mängude loomisel on.»

Seda, et arvutamist tuleks mänguga õpetada, teab ka Haapsalu gümnaasiumi toimetulekuklassi õpetaja Karin Kaljuvere, kelle mängud valmisid eelmisel aastal magistritöö lisana.

«Need mängud on konkreetselt katsetatud kolmandate klasside õpilaste peal, nii, et kolmanda klassi lastele pakub tõelist rõõmu,» selgitas Karin Kaljuvere.

Koolirahva ideelaat toimus esimest korda mullu ja üritust on tunnustatud teadus-ja haridusministeeriumi konkursi Väärt Tegu raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles