Koluvere lossi ilu ja valu

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühes stiilis hotellitoad: NEID ilmestab ühte seina pandud tapeet ja akendest avanevad kordumatud loodusvaated.
Ühes stiilis hotellitoad: NEID ilmestab ühte seina pandud tapeet ja akendest avanevad kordumatud loodusvaated. Foto: Toomas Tuul

Risti-Virtsu teel kulgejale paistab juba kaugelt silma valgete seinte ja punase kivikatusega, sajanditevanuse ajalooga Koluvere piiskopilinnus, mis on nüüd oma väärikuse tagasi saanud.

Mõte oma lossist hakkas Tiina Reivikul idanema pärast reisi Šotimaale. Lossid on vanaaegsed, väärikad ja natuke kõhedad… Eestisse naastes hakkas ta koos abikaasa Aivar Reivikuga mööda maakondi ringi sõitma ning nüüd on abielupaar koos Arvo ja Marju Oorniga Koluvere lossi omanikud – nende ühine OÜ Argonfeld ostis selle kinnisel oksjonil.

Kui veel kümmekond aastattagasi avanes siin troostitu vaatepilt, mis hõlmas metsistuvat parki, lagunenud silda ja raudaiaga ümbritsetud räämas hooneid, siis nüüd võluvad külastajaid üle Liivi jõe viiv romantiline kivisild, korrastatud park ja paisjärv ning restaureeritud piiskopilinnus, mille peavärava kõrval on Buxhöwdeni vapp aastaarvuga 1547. Kindluse fassaadid on värvitud valgeks, katused vahetatud ja siseõu sillutatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles