Rahvaliidu raudvara Tafenau lahkub erakonnast raske südamega

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Tafenau.
Vello Tafenau. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rahvaliidu endise volikogu esimehe ja parlamendisaadiku Vello Tafenau lahkumine erakonna ridadest annab hoobi partei Lääne-Virumaa piirkonnale, sest koos temaga lahkub valimistel häid tulemusi näidanud Vinni osakonna tuumik.

Eelmistel riigikogu valimistel Lääne-Virumaa esinumbriks olnud ning parlamenti valitiks osutunud Vello Tafenau oli veel aasta eest Rahvaliidu volikogu esimehena optimistlik. Mullu Virumaa Teatajas avaldatud arvamusloos kirjutas Tafenau: «õnneks pole ligi kümne tu­hande erakon­naliikme usk ku­hugi kadunud. Seda kinnitavad elav huvi ja osalemine nii omavalitsuste kui ka maakonna tasandi kokkusaamistel.»

Ometigi teatas Tafenau nädala eest, et on otsustanud Rahvaliidust lahkuda. Kuuldusi sellest, et Tafenau lahkumise põhjuseks on partei esimeheks valitud Juhan Aare juhtimisstiil, mees ise kommenteerida ei soovi.

«Isegi ei tahaks seda lähemalt kommenteerida. Nüüd on erakonnal uued juhid. Ehkki ma neilt uusi ilusaid plaane ei ole näinud, soovin neile jõudu,» jäi Tafenau tagasihoidlikuks.

Tafenau tunnistab, et erakonnast lahkub ta äärmiselt raske südamega ja kurvalt. Ta lisab, et oli koos piirkonna esimehe Andrus Blokiga nõus võtma vastutuse Lääne-Virumaa valimistulemuste eest järgmistel riigikogu valimistel ning selle nimelt tööd tegema. «Paraku seda initsiatiivi igast maakonnast ei tulnud. 23. maist sai aga organisatsioon uued juhid,» lisab Tafenau.

Ehkki Tafenau hinnangul tähendab paarikümne inimese, sealjuures tema juhitud Vinni osakonna liikmete, lahkumine Rahvaliidu positsiooni nõrgenemist Lääne-Virumaal, ei näe piirkonna juht Andrus Blok põhjust muretsemiseks.

«Mina ei hakka tema otsust heaks kiitma või laitma,» tunnistab Blok, kes viimastel riigikogu valimistel tõusis Tafenau kannule üle tuhande häälega üheks häältemagnetiks Lääne-Virumaal. Arvestades, et neil valimistel kogus erakond kokku alla 40 000 hääle, olid Tafenau ja Blok olulised tegijad Rahvaliidu ridades.

Blok tunnistab, et lahkujaid on tõesti olnud, kuid samas ka tulijaid. «Need on esimesed lahkujad pärast juhtkonna vahetust. Ilmselt jäävad need ka viimaseks,» arvas Blok.

Piirkonna juht lisas, et lahkunud Vello Tafenau on ennast sotside toetajana väljendanud. «Võibolla tegi ta nüüd selles osas otsuse,» arvas Blok.

Üle kümne aasta erakonna töös aktiivselt osalenud Tafenau sõnul ei ole tal plaanis ka edaspidi poliitikast kõrvale jääda. Millise erakonna värvides ta edaspidi tegutseda võiks, Tafenau enda sõnul veel otsustanud ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles