Fotograaf pakub Alam-Pedja hetki

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubamaja kolmandal korrusel on üles seatud Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäeva fotonäitus.
Tartu kaubamaja kolmandal korrusel on üles seatud Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäeva fotonäitus. Foto: Margus Ansu

Ainult hetk ja tiivavuhina saatel ongi silmist kadunud händkakk, pehme ja sügava häälega uhke lind, kelle tiivaulatus küünib 115–125 sentimeetrini. Loodusfotograaf Sven Zaek on aga talletanud selle ja teisedki metsikud kohtumised Alam-Pedja looduskaitsealal.

Neid pea kümne aasta jooksul kaamerasse püütud meeleolukaid hetki ja vaateid saab nüüd uudistada Tartu kaubamaja kolmandal korrusel üles seatud Alam-Pedja looduskaitseala 20. aastapäeva fotonäitusel, kus on väljas ligi paarkümmend suures mõõdus fotot.

«Kümme aastat tagasi oli Alam-Pedjalt raske tagasi tulla nii, et mõnd looma ei näinud,» rääkis Sven Zaek. «Huntidega on mul seal olnud väga põnevaid kohtumisi, ilves on end näidanud. Nüüd enam nii põnevaid kohtumisi pole – Alam-Pedja looduskaitseala on Tartule lähedal, inimese pealetung on väga suur, loom läheb külastajate eest ära sinna, kus tal on rahulik.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles