Luuletaja kirjutas meilegi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatusse on tipitud Anna Haava kirjad, mille originaalid asuvad Eesti kirjandusmuuseumis. Esitlus on täna kell 15.30 linnakodaniku muuseumis Jaani 16.
Raamatusse on tipitud Anna Haava kirjad, mille originaalid asuvad Eesti kirjandusmuuseumis. Esitlus on täna kell 15.30 linnakodaniku muuseumis Jaani 16. Foto: Kristjan Teedema

Haavakivi veski Palal, Litseiskaja 22–5 Peterburis ja Ivanovskoje küla Staraja Russa lähedal ning Fortuna 3, Tiigi 65–4, Liiva 24, Tallinna 46 Tartus. Need on vaid mõned kohad, kus Anna Haava on peatunud ja kust kirju saatnud.

150 aastat tagasi, 15. oktoobril 1864 Pala valla Haavakivi veskitalus sündinud ja 13. märtsil 1957 Tartus surnud luuletaja enda käega kuvääri pistetud saadetistest paistab välja ühelt poolt 19. sajandi lõpu ja 20. sajandi eluolu.

Ta on pannud oma kaasaegsetele ja enese teadmata meilegi kirja mõndagi, mis talle hakkas silma linnas ja maal, nii Liivimaal kui ka Venemaal (näiteks Peterburis ja Novgorodi kubermangus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles