Vene teisitimõtlejate elu muutub üha kibedamaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses «BerlusPutin» siirdatakse Putinile Silvio Berlusconi aju, mis muudab ta «Harry Potterist» tuntud Dobbyks.
Lavastuses «BerlusPutin» siirdatakse Putinile Silvio Berlusconi aju, mis muudab ta «Harry Potterist» tuntud Dobbyks. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Viimastel nädalatel on muutunud massiliseks sõltumatult tegutsevate inimeste ja organisatsioonide tagakiusamine.

President Vladimir Putin on korduvalt avalikult öelnud, et ühiskonna sisemised vastuolud toovad kaasa Venemaa lõhenemise ning loovad soodsa pinnase «värviliseks revolutsiooniks», järelikult peab kodanikuühiskond olema riigi kontrolli all. Ametnikud võtavad seda kui korraldust, kodanikuühiskonna jaoks läheb olukord järjest ainult hullemaks.

Venemaa viimaseid suuri sõltumatuid ajalehti ja väga Kremli-kriitiline Novaja Gazeta sai Vene meedia järelevalveorganilt hoiatuse «ekstremistliku tegevuse eest». Põhjuseks, et üks nende tuntumaid ajakirjanikke Julia Latõnina võrdles «Vene kultuuri erakordsuse» eest võitlejaid Hitleriga. Kui Novaja Gazeta saab aasta jooksul veel ühe sellise hoiatuse, võib seaduse järgi algatada ajalehe sulgemise. Latõnina suhtes saaks aga algatada kriminaalasja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles