Jaanus Tamkivi loobub tipp-poliitikast äri kasuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tamkivi
Jaanus Tamkivi Foto: Mihkel Maripuu

Kuressaare ekslinnapea, riigikogu liige Jaanus Tamkivi kinnitas, et ei kandideeri kevadistel parlamendivalimistel, kuid ei välistanud tipp-poliitikast lahkumise järel aktiivsemat pühendumist kohalikule poliitikale.

«Selline plaan mul tõesti on, et riigikokku ma sel korral ei kandideeri. Olen oma elus juba üheteistkümnetel valimistel kandideerinud ja arvan, et sellest praeguseks piisab,» ütles Tamkivi Meie Maale.

Samas on Tamkivi kaalunud pärast pikaajalist poliitikukarjääri vahelduseks ka ettevõtlusvaldkonda suundumist. Täpsemalt ei soovinud ta aga oma plaanidest veel rääkida. «Las need asjad settivad veidi,» sõnas ta.

Viimastel Saare maakonna kohalike omavalitsuse valimistel Reformierakonna nimekirjas kandideerides 84 häält kogunud Tamkivi pääses Kuressaare linnavolikogusse, kuid peatas oma volitused, mis taastuvad pärast praeguse riigikogu koosseisu ametiaja lõppemist.

«Kes teab, olen poliitikas juba 20 aastat olnud. Kui kohalikul tasandil peaks minu teadmisi ja kogemusi vaja minema, löön kindlasti kaasa. Eks mul mõned ideed juba ole, kuid nendest on avalikult veel vara rääkida,» ei välistanud Tamkivi suuremat osalemist kohaliku tasandi poliitikas.

Linnapea kohalt riigikogusse valitud Tamkivi on jõudnud pidada nii rahvasaadiku- kui ministriametit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles