Politsei: tulistaja õppis samas klassis, mille tund toimus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitulistamise järgne olukord Paalalinna kooli juures.
Koolitulistamise järgne olukord Paalalinna kooli juures. Foto: Margus Ansu

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Meelis Saarepuu sõnul tulistas Viljandis Paalalinna koolis õpetajat sama klassi õpilane, kellele pedagoog saksa keele tundi andis.

«Seda saame kinnitada, et tegemist oli sama kooli õpilasega ja tulistamine toimus saksa keele tunni ajal. See oli sama klassi õpilane kellele tundi anti,» ütles Saarepuu Kuku raadiole.

Tulistamise motiivist on tema sõnul praegu veel vara rääkida, selle peab välja selgitama uurimine. Saarepuu ei saanud kinnitada ka seda, kas rünnaku sihtmärk oli ainult õpetaja või eksisteeris oht ka teistele tulistamise ajal klassis olnud õpilastele. Kas tulistaja ähvardas ka teisi õpilasi, selgitab välja uurimine.

Saarepuu ütles Sakalale, et kuna klassiruumis oli klassis neli õpilast, on selge, et oli oht ka teistele õpilastele.

Saarepuu kinnitas, et Viljandis oli sündmusele reageerimiseks piisavalt politseijõude. Juhtunu menetlemiseks tulid sündmuskohale ka politseijõud Tartust ja Tallinnast.

Täna veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli õpetaja, kinnitas Postimehele politsei pressiesindaja.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitas Postimehele, et tulistamisest laekus politseile teade kell 13.55.  Koolitunni ajal aset leidnud tulistamise tagajärjel sai kooli õpetaja surmavaid vigastusi. Keegi teine vigastada ei saanud.

Tulistaja on kinni peetud ning kooliperele ega kellelegi teisele ohtu enam ei ole. Postimehe andmetel oli tulistaja Paalalinna kooli 9. klassi õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles