Kaklus tõi eluaegse vangi taas kohtu ette

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eluks ajaks vangi mõistetud sarimõrvar Juri Ustimenko seisis viimati kohtu ees 2008. aasta aprillis.
Eluks ajaks vangi mõistetud sarimõrvar Juri Ustimenko seisis viimati kohtu ees 2008. aasta aprillis. Foto: Liis Treimann

Viies mõrvas ja pommiplahvatuse korraldamises süüdi mõistetud ning eluks ajaks vangi saadetud Juri Ustimenko (pildil) astus eile Tartus taas kohtu ette. Põhjuseks oli vanglamüüride vahel tekkinud verine konflikt purjuspäi autojuhtimise eest karistust kandva Gert-Erik Rudissaarega.

Vangide omavahelised hõõrumised päädisid kaklusega 2012. aasta 11. novembril. Et Ustimenkol purunes kakluse käigus ninaluu ja ta sai peahaava, oli põhjust taotleda Rudissaare suhtes kriminaalmenetluse algatamist. Ka Rudissaar tundis end kannatanuna ja ta palus omakorda kriminaalmenetluse algatamist. Sellegi kriminaalasja võttis kohus menetlusse.

Totter olukord, kus ühte kaklust käsitlevad kaks kriminaalmenetlust, saab loodetavasti siiski lõpu, sest prokuröri ettepanekul nõustusid Rudissaar ja Ustimenko lõpuks lepitusmenetlusega. See tähendab, et pooled lepivad komisjoni kaasabil ära ning kui jõutakse kokkuleppele, lõpetab kohus kriminaalasjad. Juhul kui kokkulepet ei tule, jätkab kohus asja arutamist üldmenetluses teises kohtukoosseisus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles