Ajalehtede liit: valitsuse plaan viib mitme ajalehe sulgemiseni

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ajalehed.
Eesti ajalehed. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Valitsuse plaan tõsta ajalehtedele kehtivat viieprotsendilist käibemaksumäära ja kaotada maakojukande dotatsioon võib Ajalehtede liidu hinnangul kaasa tuua mitme lehe sulgemise.

Maakojukande dotatsiooni kaotamine paneb raskustesse just maakonnalehed ning mõlemad muudatused võivad viia mitme maakonnalehe sulgemiseni, teatas Eesti Ajalehtede Liit (EALL) oma pöördumises.

«EALL tuletab valitsusele meelde, et viieprotsendilise käibemaksu puhul on tegu aastatetaguse kokkuleppega, millega ajalehed loobusid 0-protsendilisest käibemaksumäärast ajalehtede tellimustele ja nõustusid viie protsendiga,» märkis EALL.

EALLi hinnangul ei too käibemaksumäära tõstmine riigieelarve tuludesse käibe languse tõttu täiendavat raha, seevastu mõjutab negatiivselt regionaalpoliitikat, sest lehe hinna tõstmine tabab valusamalt väiksema sissetulekuga maapiirkondade elanikke ja suurema vaevaga hakkama saavaid maakonnalehti. Lisaks halveneb EALLi väitel maal elavate inimeste informeeritus Eesti elust järsult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles