Tallinn tahab gümnaasiumidesse jälle venekeelset õpet

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada.
Tallinna Linnamäe Vene lütseum on üks viiest koolist, mis soovib gümnaasiumis vene õppekeelt kasutada. Foto: Priit Simson

Linnavõim soovib neljas Tallinna gümnaasiumis üleminekut venekeelsele õppele.

Linnavalitsus arutab homme volikogu eelnõu, mis näeb ette Vabariigi Valitsusele taotluse esitamise, et saada luba vene keele kasutamiseks õppekeelena neljas Tallinna gümnaasiumis.

Sellise taotluse on esitanud Linnamäe Vene lütseumi, Haabersti Vene gümnaasiumi ja Kesklinna Vene gümnaasiumi hoolekogud. Mustjõe gümnaasium soovib üle minna kakskeelsele õppele.

Tallinna linn on selliseid taotlusi esitanud ka varem, kuid eelmine valitsus, kus haridus- ja teadusminister oli IRLi kuuluv Jaak Aaviksoo, ei rahuldanud neid. Märtsis haridusministriks saanud sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski poolt kokku kutsutud töörühm tõdes, et eestikeelsele gümnaasiumiõppele üleminekul on mitmeid vajakajäämisi.

«Kevadel kutsuti kokku töörühm, mis analüüsis, kuidas gümnaasiumiastmes läbiviidud eestikeelsele õppele ülemineku reform on mõjutanud õpitulemusi ja üldist õhkkonda koolis. Praegu me analüüsime selle töörühma tehtud ettepanekuid. Selle põhjal koostatakse valitsusele memo, kuidas olukorda vene gümnaasiumides parandada.

Mis puudutab gümnaasiumide õppekeele osas erandite tegemist, siis kõik vastavad taotlused vaatab ministeerium läbi. Tänaseks pole meieni ühtegi sellist taotlust jõudnud,» ütles haridusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna konsultant Asso Ladva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles