Politsei: Põrguinglid otsivad võimalusi Eestisse laieneda

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põrguinglid.
Põrguinglid. Foto: Lauri Kulpsoo

Põhja Prefektuuri kriminaalbüroo juhi Priit Pärkna sõnul on siinsed korrakaitsejõud teadlikud mootorrattaklubi Hells Angels (Põrguinglid) katsetest Balti riikides kanda kinnitada.

Hiljuti rääkis Soome politsei Helsingin Sanomatile, et just viimasel ajal on Põrguinglid eriti aktiivselt asunud Eestisse ning teistesse Balti riikidesse oma tegevust laiendama. Pärkna sõnul ei ole tegemist üksnes kuulujutuga, vaid selge faktiga.

«Kui Eesti enda motoklubid on tõesti seaduskuulekad ja huvituvad selgelt mototeemadest, seistes mootorratturite huvide eest liikluses ja propageerides motokultuuri, siis Põrguinglite kohta seda kindlalt väita ei saa,» selgitas Pärkna

Ta lisas, et naaberriikide, näiteks Soome politsei jaoks on Põrguinglid juba täiesti reaalne probleem. «Eestis õnneks veel mitte. Kindlasti saame toetuda teiste riikide kogemustele ning juba aegsasti asuda probleeme ennetama,» avaldas Pärkna lootust.

Kümne aasta eest oli Põrguinglite tegevuse laienemine Eestisse samuti ajakirjanduse luubi all. Siis ennustas Interpoli Eesti büroo, et motojõuk võib siin aktiivselt tegutseda juba 2005. aastal. Siiski ei ole politseil tänaseni probleeme olnud jõuguga, keda Skandinaaviamaades seostatakse paljude kuritegudega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles