Liisa Tagel: nõiajahti pole vaja

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Tagel
Liisa Tagel Foto: Mihkel Maripuu

«Miks koolitulistaja veebipolitsei huviorbiiti ei sattunud?» küsis Postimees ja veebikonstaabel vastas. Paalalinnas õpetaja tapnud poiss ei jõudnud kunagi nende huviorbiiti. Miks ometi, kui oli näha nii palju ohu märke? Fotod tuli- ja külmrelvadest, postitused vägivallast, vihkamisest ja surmast fantaseerimine, noaga koolis käimine, militaarhuvi, vähe sõpru.

Sellepärast, et niisugused märgid ei ole iseenesest midagi enneolematut. Ilmselgelt oli poisil probleeme, aga neid ei saa pidada selgeks märgiks, et temast saab tapja.

Lõpetasin keskkooli kaheksa aastat tagasi, põhikooli seega veel kolm aastat varem. Facebook, kus pikemalt mõtlemata saab esitleda pea ükskõik mis sisuga pilte ja mõtteid, oli siis juba olemas, ent sealne jagamiskultuur polnud veel osa meie igapäevaelust. Sellegipoolest olid olemas sarnaste huvidega teismelised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles