Sullingu nime unustanud Rootsi peaminister tekitas piinliku olukorra

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja- ja Baltimaade valitsusjuhid ja Eesti väliskaubandusminister Anne Sulling esmaspäeval Stockholmis pressikonverentsil.
Põhja- ja Baltimaade valitsusjuhid ja Eesti väliskaubandusminister Anne Sulling esmaspäeval Stockholmis pressikonverentsil. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi peaminister Stefan Löfven tekitas esmaspäeva õhtul Stockholmis pressikonverentsil piinliku olukorra, kui ta ei suutnud meenutada Eesti väliskaubandusministri Anne Sullingu nime, kirjutab Dagens Nyheter.

Põhja- ja Baltimaade peaministrite tippkohtumisel osalenud valitsusjuhid andsid esmaspäeva ühise pressikonverentsi. Eestit esindas kohtumisel peaminister Taavi Rõivase asemel väliskaubandusminister Anne Sulling.

Rootsi peaminister tutvustas kõigepealt oma esimest külalist, Taani peaministrit Helle Thorning-Schmidti. Järgmisena seisis laua taga Anne Sulling kuid tema tutvustamise ajal tekkis piinlik vaikus.

«Olen saanud vale paberi,» ütles Löfven ja küsis oma pressiesindaja Odd Gutelandi käest, kas ta saaks uue paberi.

Sellele järgnes sosinal peetud arutelu Rootsi valitsusjuhi ja tema pressiesindaja vahel, mida kuulsid kõik ruumis viibinud, kaasa arvatud Põhja- ja Baltimaade valitsusjuhid. Pärast mõnikümmend sekundit kestnud segadust ütles Löfven välja Anne Sullingu nime ja tutvustas teda Eesti väliskaubandusministrina.

Seejärel ütles Rootsi peaminister ülejäänud pressikonverentsil osalenute nimed – Soome peaminister Alexander Stubb, Islandi peaminister Sigmundur David Gunnlaugsson, Läti peaminister Laimdota Straujuma, Leedu peaminister Algirdas Butkevicius ja Norra peaminister Erna Solberg.

Löfveni eksimus tekitas sotsiaalmeedias tema poliitiliste konkurentide kriitikalaine.

Peaminister Taavi Rõivas jättis seoses rahandusminister Jürgen Ligi väljaütlemisest põhjustatud skandaaliga ära oma esmaspäevaks kavandatud visiidid Leedusse ja Rootsi. Rõivast asendas Anne Sulling.

Sotsiaaldemokraat Stafan Löfven sai peaministriks oktoobri alguses. Dagens Nyheter märkis, et Löfvenil puudub varasem kogemus parlamendis või valitsuses.

Põhja- ja Baltimaade peaministrid arutasid esmaspäeval toimunud kohtumisel Venemaa suurenenud sõjalist kohalolekut Läänemerel ning Palestiina valitsuse võimalikku tunnustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles