Lapsed kasvavad ka teatrilaval

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Heliseva muusikali» perre kuuluvad kapten von Trapp (Jüri Lumiste) ja Maria (Birgit Õigemeel) ning lapsed Lisl (Liisa Pulk), Friedrich (Oskar Puis), Louisa (Liisa Tämm), Kurt (Kristo Saarma), Brigitta (Amanda Rebeca Padar), Marta (Sanna Püssa) ja Gretl (Marian Laur).
«Heliseva muusikali» perre kuuluvad kapten von Trapp (Jüri Lumiste) ja Maria (Birgit Õigemeel) ning lapsed Lisl (Liisa Pulk), Friedrich (Oskar Puis), Louisa (Liisa Tämm), Kurt (Kristo Saarma), Brigitta (Amanda Rebeca Padar), Marta (Sanna Püssa) ja Gretl (Marian Laur). Foto: Georg Rosma

Lapse silmapaistvaimaid omadusi on kasvada ja seda peab arvestama ka teater. Nii tuligi näiteks ühes lasterohkes ja väga vaadatavas lavastuses, mille esietendus oli 27. novembril 2010, juba varsti mõtelda väikeste osatäitjate väljavahetamisele.

Nimetatud kuupäeval tuli Vanemuise suures majas vaatajate ette «Helisev muusika» ja on repertuaaris püsinud tänini. Koolivaheaja nädalal tuli see üle hulga aja taas lavale.

Kriitikas on lavastuse trupi noorimaid liikmeid ikka esile tõstetud – seda enam, et «üheks lavastust käivitavaks mootoriks on von Trappi muusikalembesed lapsed», nagu kirjutab Alo Põldmäe ajakirjas Teater. Muusika. Kino 2011/4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles