Järveteadlased võivad elektriradiaatorid unustada

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Limnoloogiakeskuse vanemteadur, üle poole sajandi väheharjasusse uurinud Tarmo Timm (paremal) jagab kabinetti oma poja, vanemteadur Henn Timmiga, kes uurib põhjaloomastikku.
Limnoloogiakeskuse vanemteadur, üle poole sajandi väheharjasusse uurinud Tarmo Timm (paremal) jagab kabinetti oma poja, vanemteadur Henn Timmiga, kes uurib põhjaloomastikku. Foto: Margus Ansu

Võrtsjärve kõrgel kaldal asuva limnoloogiakeskuse hoone on suure remondi käigus saanud uue ilme. Nüüd tuleb vaid kõvasti tööd teha, ütles keskuse juhataja Ain Järvalt, kes homme koos kol­leegidega tähistab limnoloogiakeskuse 60. aastapäeva.  

Limnoloogiakeskuse ajalugu algab 1954. aasta sügisest, kui Võrtsjärve idakaldale, küüditamise järel tühjaks jäänud Petseri tallu rajati teaduste akadeemia hüdrobioloogide väike välibaas.

Neli aastat hiljem otsustati rajada välibaasist ligi kilomeeter põhja poole toonase kalavastuvõtupunkti naabrusse limnoloogiajaam. 1960. aastate alguses valmiski seal paar esimest elumaja ja siis ka limnoloogiajaam, mis 2005. aastast kannab limnoloogiakeskuse nime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles