Muuseumis ujub ringi rohkem eksponaate

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvemuuseumina tuntud maaülikooli Võrtsjärve õppekeskuse spetsialist Anna Liisa Jalak meelitas selles suures põrandaakvaariumis elavad karpkalad ja tuurad pildile toiduga. «Nad on väga julged, lasevad end isegi silitada,» ütles Anna Liisa Jalak.
Järvemuuseumina tuntud maaülikooli Võrtsjärve õppekeskuse spetsialist Anna Liisa Jalak meelitas selles suures põrandaakvaariumis elavad karpkalad ja tuurad pildile toiduga. «Nad on väga julged, lasevad end isegi silitada,» ütles Anna Liisa Jalak. Foto: Margus Ansu

Limnoloogiakeskusega on ühe katuse all järvemuuseumina tuntud maaülikooli Võrtsjärve õppekeskus, mis mahutab nüüd rohkem kalu-eksponaate ja huvilisi.

«Siia põrandaakvaariumi tuleb kolmapäeval juurde kaks kaheteistkilost tuura,» rääkis Võrtsjärve õppekeskuse spetsialist Anna Liisa Jalak, kes teisipäeval ootas pikisilmi seal uusi akvaariumeid paigaldavaid mehi, kellest sõltus angerjate kolimine.

Põrandaakvaariumi juures kõrguvatesse kahte suurde ümmargusse akvaariumi on tellitud karpkalad ja taimtoidulised valged amuurid, keda maaülikooli limnoloogiakeskuse juhataja Ain Järvalt iseloomustab kui väga häid tiigipuhastajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles