Kroonprintsess Victoriat tervitas päikeseline Tartu

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Kiire, kuid tegus oli Rootsi kroonprintsessi Victoria ja prints Danieli visiit Tartusse, mis tervitas kuninglikku paari päikesesära ja rõõmsate nägudega.

Esmalt siirdusid kõrged külalised Eesti Üliõpilaste Seltsi majja, kus lõuna andsid EÜS ja Eesti Rahva Muuseum. Trepil tervitasid külalisi seltsi esimees Märt Kose (teisel pildil keskel), ERMi direktor Tõnis Lukas ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Lõuna järel siirdusid külalised edasi ERMi näitusemajja. Seda mitte just pikka jalutuskäiku oli tulnud uudistama vaid sadakond tartlast, teiste hulgas Jaan Muna. Ootamise aeg venis pikale, kuid tasus end ära. Kroonprintsess astus teda tervitama tulnutele lähemale ja ütles hej! ning tänas tack s mycket. Üritusele oli kaasa elama tulnud Terje Tammela poeg Tristaniga. «Kui teismeline olin, jälgisin tema tegemisi väga hoolega, kuna oleme enam-vähem üheealised. Ta on väga kena naine, tulevane kuninganna,» märkis Tammela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles