Asekantslerite motivatsioon väheneb

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Eesti riigi tippjuhtidest teevad kõige pühendunumalt tööd ministeeriumide kantslerid. Seevastu asekantslerite motivatsioon on kolme aastaga märgatavalt vähenenud, selgus tippjuhtide pühendumuse uuringust.

Emori uuringu keskmes olid Eesti avaliku sektori tippjuhid, kelle hulka loetakse riigisekretär, kantslerid, asekantslerid ning ametite ja inspektsioonide peadirektorid – kokku 89 inimest. Näitajad pole sugugi teisejärgulised, sest neist juhtidest sõltub kümnete ametite töine õhkkond ja tuhandete riigitöötajate heaolu.

Uuring leidis, et avaliku teenistuse tippjuhtide keskmine pühendumus (TRI*M-indeksi 77 punkti) on püsinud sama suur kui kolme aasta eest. Selle näitajaga edestavad nad nii Eesti tipp- ja keskastme juhte (76 punkti) kui ka Lääne-Euroopa juhte (65). Suure hüppe on teinud 11 kantsleri ja riigisekretäri tulemused – nende pühendumus kasvas kolme aastaga 76 punktilt 94-le. Asekantslerite tulemus on aga sama ajaga 79-lt kaheksa punkti võrra vähenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles