Kahtlustatav põhjendas oma tegu õpetaja rangusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Prokurör Kaire Hänilene.
Aasta Prokurör Kaire Hänilene. Foto: Riigiprokuratuur

Kriminaalpolitseinikel õnnestus Viljandi koolitulistamises kahtlustatav noormees teisipäeva õhtul haiglas kaitsja juuresolekul üle kuulata. Umbes paar tundi väldanud vestluses ütles noormees, et saksa keele õpetaja oli tema suhtes liiga range.

Tulistamise ja õpetaja tapmise uurimiseks alustatud kriminaalmenetlust juhib Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Kaire Hänilene, kelle sõnutsi tunnistas kahtlusalune end ülekuulamisel süüdi. Teo motiivina nimetas ta asjaolu, et õpetaja oli tema suhtes liiga range.

Küsimusele, milline oli noormehe õppeedukus saksa keeles ja millised hinded, vastas prokurör, et esialgu uurijail seda infot veel ei ole. Küll aga koostatakse tema isikuprofiil, kus muu hulgas uuritakse välja tema suhtlus nii koolis kui ka väljaspool seda. Samuti püütakse leida tõendeid, kas poisil oli õpetajaga varem konflikte või mitte. Tulistamisele samal päeval mingit konflikti ega sõnavahetust ei eelnenud, kinnitas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles