Eesti Draamateatris esietendub Mika Keräneni uus lastekrimka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Draamateater

Eesti Draamateatris jõuab sel pühapäeval, 2. novembril lavale Mika Keräneni uus, seni trükis ilmumata lastekrimka «Kuldne Lurich».

Ühel ilusal päeval toimub Eesti Spordimuuseumis müstiline vargus – suure saladuskatte all valmistatud Georg Lurichi kullast kuju on kinnisest ruumist kadunud! Surmkindlalt pole teda sealt välja toodud ja otseseid kahtlusaluseidki ei paista olevat. Kuhu Lurich kadus? Supilinna laste salaselts Ramps on oma seniste edukate uurimislugudega Tartu peal kõvasti kuulsust kogunud, seepärast kutsutakse Mari, Reilika, Sadu, Olav ja Anton nüüdki appi. Kulub kõvasti koostööd, julgust ja nutikust – ning kodulinn Tartu avaneb laste ees täiesti ootamatust vaatekohast…

Eesti Draamateatris on Ingomar Vihmar varem dramatiseerinud ja lavastanud Mika Keräneni raamatud «Varastatud oranž jalgratas» (2010) ja «Vana roosa maja» (2012), samas sarjas on ilmunud veel «Peidetud hõbedane aardelaegas» (2009. aasta Kultuurkapitali aastaauhind parimale lasteraamatule), «Salapärane lillenäppaja» ning «Professor Must». Keräneni lastekrimkade sarja kuues raamat «Kuldne Lurich» jõuab nüüd esmalt teatrilavale ning õige pea ka kaante vahele.

Mika Keräneni «Kuldne Lurich».

Lavastaja ja dramatiseerija Ingomar Vihmar.

Kunstnik Illimar Vihmar. Valguskunstnik Triin Suvi.

Videokunstnik Sander Tuvikene, liikumisjuht Rauno Zubko.

Osades Mari-Liis Lill, Hilje Murel, Ursula Ratasepp (Tallinna Linnateater), Pääru Oja, Robert Annus, Mari Lill, Kersti Kreismann, Ester Pajusoo, Tõnu Oja, Tiit Sukk, Martin Veinmann, Tõnu Aav, Ingomar Vihmar, Markus Luik, Kleer Maibaum-Vihmar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles