Füüsikud tegid bändi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased bändis ehk Isaac Newton (Erkki-Sven Tüür, trummid, vasakult), Blaise Pascal (Riho Sibul, kitarr), Archimedes (Arvo Urb, trummid), Albert Einstein (Peeter Volkonski, vokaal), Igor Kurtšatov (Peeter Brambat, flöödid), Robert Oppenheimer (Margus Kappel, klahvpillid, kitarr) ja Mihhail Lomonossov (Vello Annuk, bass). Ühtekokku see ongi E = mc2.
Teadlased bändis ehk Isaac Newton (Erkki-Sven Tüür, trummid, vasakult), Blaise Pascal (Riho Sibul, kitarr), Archimedes (Arvo Urb, trummid), Albert Einstein (Peeter Volkonski, vokaal), Igor Kurtšatov (Peeter Brambat, flöödid), Robert Oppenheimer (Margus Kappel, klahvpillid, kitarr) ja Mihhail Lomonossov (Vello Annuk, bass). Ühtekokku see ongi E = mc2. Foto: arhiiv

Peeter Volkonski mäletab täpselt, kuidas sündis süit «Viis tantsu viimsekevade hommikul» ja ühtlasi ansambel E = mc2. Ta kirjutab sellest aastal 2009 ilmunud kummalise pealkirjaga raamatus «ISBN 978-9985-9980-6-9», kus on avaldatud ka seitsme kostüümis mehe foto.

See juhtus Tallinnas. Mängus olid Dürrenmati näitemäng «Füüsikud», milles Volkonskil oli Einsteini osa, õpetajate majas näppude alla sattunud klaver, Harju tänava Julgete Meeste baar ja maalikunstnikust sõber.

«In Spel olid parajasti segased ajad – Erkki-Sven oli lahkumas ja Alo veel mitte päriselt asemele tulnud – ja nii otsustasime klahvpillide taha kutsuda Kappeli, kes võis vajadusel mängida ka teist kitarri,» kirjutab Volkonski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles