Stroomi kollektor läheb viimaks remonti

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi ranna juures pinnase vajumist põhjustanud tunnelkollektori juures käib juba mõnda aega kõva töö. Järgmisel nädalal peaks olema pinnas stabiliseeritud ning siis asutakse kollektorit remontima.
Stroomi ranna juures pinnase vajumist põhjustanud tunnelkollektori juures käib juba mõnda aega kõva töö. Järgmisel nädalal peaks olema pinnas stabiliseeritud ning siis asutakse kollektorit remontima. Foto: Sander Ilvest

«Oleme alustanud remondi ettevalmistamisega ning võtnud kasutusele ettevaatusabinõud keskkonnareostuse vältimiseks ja teenuse toimimise tagamiseks,» kinnitas ASi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

Sellest, et Stroomi ranna lähedalt kulgeva nn Tihase reoveekollektoriga on midagi viltu, andis märku septembri esimesel poolel järsku sisse vajunud pinnas. Nii tekkis Stroomi asfaldiga kaetud rannapromenaadi küllaltki sügav ja sile nõgu. Selle võtsid kohe omaks ekstreemspordihuvilised noored, kes olid isetekkelise rularambiga väga rahul.

Paraku suunati kergliiklejad vajunud kohast peagi mööda ning Tallinna Vesi alustas vajumise põhjuste uurimist. Mõni aeg hiljem tekkis sealsamas kõrval oleva Stroomi ranna külastajate jaoks mõeldud parklasse sügav koonusekujuline lohk. Ametnikud muutusid murelikuks. Koguni Tallinna linnapea Edgar Savisaar käis suure kaaskonna saatel olukorraga tutvumas. Murelikuks muutus ka keskkonnainspektsioon, sest tegemist on suure reoveekollektoriga, mille kaudu jõuab terve Mustamäe ja Kristiine reovesi ja sademevesi Paljassaare heitveepuhastusjaama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles