Veepuhastusjaama põlengu põhjustas analüüsimiseks toodud aine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vee osoneerimiseseadmed Tallinna veepuhastusjaamas.
Vee osoneerimiseseadmed Tallinna veepuhastusjaamas. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeva keskpäeval sai häirekeskus teate, et Tallinna Vee veepuhastusjaama laboris on tõmbekapis süttinud tundmatu metall.


Kohale sõitis neli päästemeeskonda (sealhulgas üks keemiahaagisega), kaks vanemoperatiivkorrapidajat, kiirabibrigaadid ning politsei ja päästeameti erikeemiatalituse spetsialistid, ütles päästeameti pressiesindaja.

Selgus, et laboris uurimise all olnud tundmatu metall reageeris õhuga ning süttis umbes poole ruutmeetri suurusel pinnal põlema. Põlemine saadi kontrolli alla umbes kolmveerand üheks, õnnetuses inimesed kannatada ei saanud, samuti pole ohtu veele ja keskkonnale.

Tallinna Vee kliendikommunikatsioonijuhi Mariliis Topi sõnul oli tegu üsna väikese õnnetusega. «Tõmbekapis tekkinud väike põleng kaeti kiiresti tuletõkketekiga. Aga turvalisuse kaalutlustel kutsuti igaks juhuks ka päästeamet välja. Praegu on kõik korras ja mingit keemiareostust ei olnud,» kinnitas Topp.

Tundmatu metalli olevat laborisse analüüsimiseks toonud üks klient. Veepuhastusjaamas on nimelt akrediteeringuga labor, millel on õigus sellist teenust osutada. «Selliseid asju, et mõni aine õhuga kokku puutudes süttib, juhtub ikka. Me oleme sellega arvestanud, et meie laborisse võib mõni selline aine sattuda ja rakendame vastavaid ettevaatusabinõusid,» lisas ta.

Tundmatu aine kindlaks määramise ja õnnetuse asjaolude selgitamisega tegeleb politsei.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles