Koolide kriisiplaanid on puudulikud

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas eile peetud koolijuhtide nõupidamisel keskenduti Viljandi koolitulistamisest tulenevalt turvalisusele koolis ning arutati, kuidas kujunenud olukorras edasi minna.

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi direktor Hendrik Agur sõnas, et lõppev nädal on läinud Eesti hariduselu ajalukku tumedates toonides. «Me ei peaks rääkima koolitulistamisest, räägime õigete sõnadega – see oli mõrv. Õpilane mõrvas õpetaja. Mõrvanädal, mis on haridusinimesi hingepõhjani raputanud, kestab endiselt,» ütles Agur.

Koolijuhtidele kõneles ka Põhja korrakaitsebüroo juht Valdo Põder, kes tõdes, et paljudes koolides on kriisiplaanid puudulikud. «Kui kaante vahel on paber, mida keegi lugenud ei ole, siis see ei ole see, milleks need plaanid on olemas. Osa plaane on ilmselgelt teiste pealt maha viksitud. Iga kool on väga erinev ja plaan peab vastama konkreetsele koolile,» noomis Põder koolijuhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles