Ekspert ministriks

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Andres Peegel

Esmaspäeval annab ametist lahkuv rahandusminister Jürgen Ligi tööjärje üle Maris Laurile (48). Ministrivahetus leiab aset neli kuud enne valimisi; arvestades senist praktikat koalitsioonide tegemisel, on uue kabinetiliikme tööajaks umbes viis kuud.

See tähendab, et kui Taavi Rõivase eeldatavasti aastapikkust valitsust on nimetatud vahevalitsuseks, ning pahatahtlikumalt ka «ajutiseks valitsuseks», siis Lauri on veelgi selgemalt vaheminister. Ta tuleb ametisse hetkel, kui tema eelkäija on 2015. aasta riigieelarve juba üle andnud, küsimused on vastatud, edasi toimetab sellega riigikogu. Muidugi on veel lõpuni lahendamata detaile, ent piltlikult on uuel ministril võimalus võtta korraks rool, seda juba parajal kiirusel liikuvas autos, ja masin teel hoida.

Muidugi, kui Reformierakonda ja Laurit ennast saadikukandidaadina peaks saatma märtsis valimisedu, on kõik võimalused lahti, ent neid tibusid ei ole veel mõtet lugeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles