Õhtusöök kuninglikule paarile

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahetult enne: kroonimustrilise serviisiga kaetud laud ootab külalisi. Esimeses toidukäigus, põdraleemes, on maitseandjaks ka sügisesed puulehed.
Vahetult enne: kroonimustrilise serviisiga kaetud laud ootab külalisi. Esimeses toidukäigus, põdraleemes, on maitseandjaks ka sügisesed puulehed. Foto: Peeter Langovits

Teisipäeva õhtul andis Rootsi suursaadik Anders Ljunggren abikaasa Barbro Allardt Ljunggreniga kroonprintsess Victoria ja prints Danieli auks Rootsi saatkonnas piduliku õhtusöögi. Arteril õnnestus piiluda, mida köögis vägesid juhtinud kokad Teet Laur ja Peeter Pihel neile pakkusid.

Mõni tund enne neljakäigulise õhtusöögi algust on Rootsi saatkonna veel hiirvaikse söögisaali lauad 36 külalisele kaetud ja salong tervitustseremooniaks valmis.

Laudadel on kullatud servade ja sinise kolme krooni mustriga käsitööserviis. Samasugused ajaloolise serviisi eeskujul tehtud nõud on kasutusel paljudes Rootsi saatkondades üle maailma, aga ka Rootsi kuningalossis. Kuningakroonid on sisse kootud isegi kriitvalgetesse linastesse salvrättidesse ja vajutatud kristallklaaside servale. Iga laua keskel on Priit Pressi helgetes suvevärvides lilleseaded. Majapidajanna Katrin Pihel annab kõigele veel viimast lihvi: sätib lauaplaanide järgi kohtadele nimekaardid – näiteks peaminister Taavi Rõivas istub kroonprintsess Victoria ühel käel –, siis lisab menüüd, süütab küünlad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles