Ida-Eesti päästekeskus moodustas kriisireguleerimismeeskonna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: Elmo Riig / Sakala

Seoses ulatuslike elektrikatkestustega ja elutähtsate teenuste toimepidavuse katkemisega paljudes Lääne-Virumaa piirkondades kogunes täna kell 14 Ida-Eesti päästekeskuse juhtkond, kes moodustas päästekeskuse kriisireguleerimismeeskonna.

Esimese sammuna saadeti kiri kõikidele maakonna kohalikele omavalitsustele ettepanekuga kutsuda kokku kriisikomisjonid, et kaardistada seoses elektrikatkestustega oma haldusterritooriumil tekkinud häired elutähtsa teenuse (vesi, kanalisatsioon, side jm) toimepidavuses asustusüksuste kaupa.

Kriisireguleerimismeeskond ootab omavalitsustelt võimalikult kiiresti probleemide kirjeldusi, mida elutähtsa teenuse katkemine mingis piirkonnas inimestele ja ettevõtetele põhjustab ja infot vajamineva ressurssi kohta probleemi lahendamiseks.

«Infot kogume selleks, et edastada andmed olulisemate piirkondade/objektide kohta Eesti Energia jaotusvõrgule, et võimalusel taastataks seal energiavarustus eelisjärjekorras, samuti selleks, et koostöös omavalitsustega aidata kaasa vajaminevate ressursside (nt elektrigeneraatorid) hankimisele ja jagamisele probleemide lahendamiseks,» selgitas päästekeskuse kriisireguleerimismeeskonna juht Ailar Holzmann.

Kella 17.10 seisuga oli Lääne-Virumaal elektrita 4502 majapidamist. Kriisireguleerimismeeskond töötab kuni elektrivarustuse täieliku taastumiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles