Botaanikaaed tutvustab Eesti ilutaimede sorte

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olesja Kortokova koostas näi­tuse «Eesti sordid iluaianduses», kus on väljas ka Alfred Ilvese harilik kuusk «Hiiumaa», mille ümber kasvavad Arnold Hannus­ti aretatud mägisibulad «Elva», «Hallamari», «Vaike» ja «Merle».
Olesja Kortokova koostas näi­tuse «Eesti sordid iluaianduses», kus on väljas ka Alfred Ilvese harilik kuusk «Hiiumaa», mille ümber kasvavad Arnold Hannus­ti aretatud mägisibulad «Elva», «Hallamari», «Vaike» ja «Merle». Foto: Margus Ansu

Ilm on juba selline, et aiapidajad saavad selga sirutada ning järgmise aasta istutusplaane pidada. Uute mõtete saamiseks tasub läbi astuda Tartu ülikooli botaanikaaias avatud Eestis aretatud ilutaimede sortide näituselt.

«Riiklike asutuste kõrval on Eestis ilutaimede sordiaretusega tegelenud ka paljud eraaednikud oma koduaedades,» ütles näituse «Eesti sordid iluaianduses» koostaja, botaanikaaia aednik Olesja Kortokova.

Viimasel kümnel aastal on ta botaanikaaeda kodumaiste põllumajandus- ja ilutaimede geneetilise ressursi kogumise ja säilitamise riikliku programmi raames kogunud nii teavet kui ka ilutaimi, mis on aretatud Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles