Pööning varjas voorimehesaani

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommiku 11 krundi omanik Kalev Pärt leidis lammutamisele määratud maja pööningult saani, mille ta loovutas maanteemuuseumile. Saanil käisid järel maanteemuuseumi asejuhataja Peeter Uibo (paremalt) ja peavarahoidja Rain Rikas.
Hommiku 11 krundi omanik Kalev Pärt leidis lammutamisele määratud maja pööningult saani, mille ta loovutas maanteemuuseumile. Saanil käisid järel maanteemuuseumi asejuhataja Peeter Uibo (paremalt) ja peavarahoidja Rain Rikas. Foto: Margus Ansu

Maanteemuuseum sai eelmisel nädalal rikkamaks saani võrra, mis tõenäoliselt oli sajandi eest Tartu voorimehe saan. Sellele näib viitavat saanil korduv number 408.

See number on värvitud saani kerele ja sellist numbrit kannab ka saanile kinnitatud metallplaat, millesse on pressitud vapi kujutis.

Maanteemuuseumi peavarahoidja Rain Rikas on püüdnud saani kohta lisainfot leida, aga eriti palju teada ei ole saanud. Tartu kohta on ta lugenud, et läinud sajandi alguses püüti voorimeheasjanduses korda luua. Voorimehi oli vähe, aga sõiduvahenditele kantud numbrid müstiliselt suured.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles