Õpilasi ühendab orkestrimäng

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähe tänava alguses tegutseva Tartu 1. muusikakooli saal on nii pisike, et kui harjutab sümfoniettorkester, tuleb trummikomplekt koos mängijaga paigutada kõrvalruumi uksele.
Tähe tänava alguses tegutseva Tartu 1. muusikakooli saal on nii pisike, et kui harjutab sümfoniettorkester, tuleb trummikomplekt koos mängijaga paigutada kõrvalruumi uksele. Foto: Margus Ansu

Karl Martin Kirm tõstis trummid paika kooli saali kõr­val väikse ruumi uksele. Nii nägi ta küll dirigenti, kuid mitte kogu orkestrit. Po­le pa­rata, tuleb leppida, sest saal on väike ja trum­mid teiste pillide kõrvale ei mahu.

Tartu 1. muusikakooli sümfo­niettorkestri üks dirigente ja sama kooli ansamblimängu õpetaja, trompetist Tanel Aavakivi tahtis laupäeval proovi alguses harjutada lugu «What a Won­derful World», mille ta on ise orkestrile seadnud.

Karl Martin Kirm õpib samas koolis löökpilliosakonnas juba mitu aastat ja orkestris mängida ei ole talle uudis. Kui lugu oli harjutatud mõni minut, tuli tema selja taha saali kõrvalruumi teisest uksest oma harjutuskorda ootama Sofia Simone Lammas. Neiu on klaverisolistina esimest korda sümfoniettorkestri ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles