Ilves vabastas Paeti välisministri kohalt

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President vabastas Euroopa Parlamenti suunduva Urmas Paeti ametist.
President vabastas Euroopa Parlamenti suunduva Urmas Paeti ametist. Foto: Raigo Pajula / presidendi kantselei

President Toomas Hendrik Ilves kirjutas täna peaministri ettepanekul alla otsusele vabastada Euroopa Parlamenti suunduv Urmas Paet välisministri ametist.

Eelnevalt oli vabariigi valimiskomisjon otsustanud, et Paetist saab Euroopa Komisjoni asepresidendiks saanud Andrus Ansipi asendusliige Euroopa Parlamendis.

Kui veel reedel kinnitas Paet vabariigi valimiskomisjonile esitatud avalduses, et loobub Euroopa Parlamenti minekust ning jätkab välisministri kohal, siis laupäeval teatas ta soovist asuda ikkagi tööle europarlamendi saadikuna.

Tänases pressiteates põhjendas Paet meelemuutust asjaoluga, et on kuulunud valitsusse viimased 11 ja pool aastat, millest üheksa ja pool aastat on ta olnud välisminister. «Olen siiski jõudnud järeldusele, et vaja on uusi väljakutseid. Seega olen valmis asuma tööle Euroopa Parlamendis, et aidata ka sel moel kaasa Eesti ja Euroopa arengutele,» ütles Paet.

Laupäeval Euroopa Komisjoni ühtse digitaalturu valdkonna asepresidendina tööle asunud Ansip kogus mai lõpus toimunud Euroopa Parlamendi valimistel 45 037 ja Paet 8655 häält.

Valitsuses hakkab välisministrit kuni uue ministri ametisse nimetamiseni asendama väliskaubandusminister Anne Sulling. Peaminister Taavi Rõivas on öelnud, et Reformierakonna juhatus arutab uue ministrikandidaadi nimetamist sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles