Peetris avati uus lasteaed

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil ( paremalt) ehitusfirma AS Parmeron juht Rein Olesk, vallavolikogu esimees Agu Laius, Aruheina Lasteaia juhataja Kaia Randlaine, keskkonnaminister Keit Pentus- Rosimannus, vallavanem Mart Võrklaev ja Harju maavanem Ülle Rajasalu.
Pildil ( paremalt) ehitusfirma AS Parmeron juht Rein Olesk, vallavolikogu esimees Agu Laius, Aruheina Lasteaia juhataja Kaia Randlaine, keskkonnaminister Keit Pentus- Rosimannus, vallavanem Mart Võrklaev ja Harju maavanem Ülle Rajasalu. Foto: Signe Heiberg

Rae vallas Peetris avati uus 180-kohaline Aruheina Lasteaed, mille rajamine algas enne kui oli olemas vajalik maa.

«Aruheina lasteaeda võib iseloomustada kui kaasaegset ja päikselist lasteaeda ning on väga oluline, et selle avamisega likvideerisime oluliselt lasteaiakohtade puudust. Rae valla arvult juba kaheksas lasteaed alustab tööd uue süsteemi järgi, mis tagab suurema järelevalve ja individuaalsuse lapse arengu jälgimisel», ütles vallavanem Mart Võrklaev.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus leidis avamispeol, et lasteaia saamislugu pole olnud lihtne, kui arvestada ainuüksi seda, et vallal polnud maad Peetris lasteaia ehitamiseks. Keskkonnaminister tunnustas vallavanemat Mart Võrklaeva sihikindla töö eest riigilt maa taotlemisel ja saamisel. 

Rae valla uhiuues lasteaias hakatakse lasteaia juhataja Kaia Randlaine sõnul töötama uue pedagoogilise süsteemi järgi, mis praegusest kahe õpetaja süsteemist erineb peamiselt selle võrra, et kogu õppetegevust planeerib ja selle eest vastutab üks inimene ning päeva kõige aktiivsemal ajal – keskpäeval tegeleb 24 lapsest koosneva rühmaga 3 täiskasvanud inimest 2 asemel.

«Hetkel tunneme, et oleme uue süsteemiga rahul, sest sellisel moel saame pakkuda lastele rohkem tähelepanu ja turvatunnet,» kommenteeris Raindlaine, kes lisas, et personali leidmine uude lasteaeda polnud kaugeltki lihtne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles