Sõnajalad plaanivad Muhu esimest tuulegeneraatorit

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator.
Tuulegeneraator. Foto: Liis Treimann.

Hoolimata Võiküla elanike vastuseisust soovivad vennad Sõnajalad paigaldada külla Muhu saare esimese tuulegeneraatori.


«Võikülas on mitmed firmad ka varem algatanud mitmeid tuulegeneraatorite planeeringuid, kuid see on ainus, mis on ka vastu võetud,» rääkis Muhu vallavalitsuse maa- ja planeeringuosakonna juhataja Pille Heero ajalehele Meie Maa. Tema sõnul ongi varasemad planeeringud soiku jäänud eelkõige Võiküla elanike vastuseisu tõttu.

Muhu vald suunas detailplaneeringu, mille kohaselt rajab Sõnajalgadele kuuluv firma OÜ Estwind Energy Võikülla kuni 95- meetri kõrguse tuulegeneraatori, avalikule väljapanekule.

«Soovimegi sellega saada elanikelt vastukaja ja vajadusel ettepanekuid,» lausus Heero. Lisaks kohalike võimalikule protestile võivad Sõnajalad põrkuda veel ühele probleemile. Nimelt pääseb Võikülas Metsa maaüksuse krundile praegu mööda munakiviteed, mis on muinsuskaitse all. Seega ei saaks tuulegeneraatori osi mööda munakiviteed kohale tuua, vaid peaks rajama ajutise juurdepääsutee. Lisaks pole ehitusprojekti veel kooskõlastanud kaitseministeerium.

Sõnajalgadele kuulub kuue tuulikuga tuulepark Salmel, kuid nad on avaldanud soovi paigaldada kaks tuulegeneraatorit Nasvale. Samuti olid nad huvitatud ka Unimäele tuulepargi rajamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles