Lasnamäe saab Nuia ja Tapri tänava

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinisega on skeemil märgitud Nuia tänav, punasega Tapri tänav
Sinisega on skeemil märgitud Nuia tänav, punasega Tapri tänav Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kinnitab homsel istungil Lasnamäe linnaosas Sõjamäe asumis Suur-Sõjamäe tn 29b krundi detailplaneeringuga tekkivate uute tänavate nimedeks Nuia tänav ja Tapri tänav.


Linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et ühe tänava puhul võiks kasutada Tapri tänava nime, mis sobib sellesse kanti eelkõige seetõttu, et tapper oli Jüriöö ülestõusu aegadel oluline sõjariist.

Sõjamäe mõisaks nimetati seal 14. sajandil asunud suvemõisa muuhulgas seetõttu, et mõis asus 1343. aastal toimunud Jüriöö ülestõusu lahinguvälja ääres.

«Nimekomisjoni arvates on Tapri tänava nimel ajaloolist hõngu ning tegemist on olemasolevatest tänavanimedest hästi eristuva nimega,» seisab eelnõu seletuskirjas.

Teisele nimevajavale tänavale olid sõjariistade nimeteemast valikus Piigi ja Nuia. Otsustati Nuia tänava nime kasuks ning Piigi nimi jääb selle piirkonna reservnimeks.

Nimekomisjon tegi ettepaneku anda läänepoolsele Suur-Sõjamäe tänavalt raudtee suunas lähtuvale tänavale Nuia tänava ja idapoolsele Suur-Sõjamäe tänavalt raudtee suunas lähtuvale tänavale Tapri tänava nimi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles