Lobjakas: uue välisministri otsingutel on kaalul kolm asja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe kolumnist Ahto Lobjakas ütleb lehe arvamustoimetusele antud videointervjuus, et Euroopa Parlamenti suundunud Urmas Paeti asemele uue välisministri otsingutel on kaalul nii Eesti riigi, välisministri positsiooni kui ka Reformierakonna kui võimuliidu juhterakonna tõsiseltvõetavus.

«Kui Eesti paneb praegu paika välisministri puht poliitilistel kaalutlustel, näiteks inimese, kellel puudub igasugune välispoliitiline taust, siis tekib kohe küsimus, mida mõtles Urmas Paet kui välisminister, kui välispoliitika pikaaegne praktiseerija, kui ka Reformierakonna tähtis liige reedel, kui ta ütles, et ta jääb välisministriks, sest olukord Euroopas, Euroopa piiridel ja naabruses on nii pingeline,» ütleb Lobjakas, kes räägib videos ka sellest, millistel kaalutlustel ja keda näeks ta välisministri ametis.

Pikemat analüüsi, kus Lobjakas ja teised poliitikavaatlejad kaardistavad neli kuud enne riigikogu valimisi Eesti sisepoliitikas aset leidvaid muutusi, loe homse Postimehe arvamuskülgedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles