Mädanenud Vaida silla avariiremont läks maksma üle 30 000 euro

Tiina Kaukvere
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaida silla katkise osa remont.
Vaida silla katkise osa remont. Foto: Mihkel Maripuu

Mädanema hakanud Vaida jalakäijate silda küll toestati enne talve, ent lumepuhastustehnikat sinna siiski peale lasta ei saa.

Maanteeameti teatel tuleb teehooldajal lumi koristada käsitsi. Ajutine remont läks maksma 31 922 eurot ning selle tulemusena on sild oktoobri lõpu seisuga jalakäijatele taas ohutu.

Praegu on maanteeametil käimas viadukti ümberehitamise projekteerimishange ning kevadel loodab amet jõuda ehitushankeni, et ülepääs kapitaalselt korda teha.

5. augustil avastas maanteeamet, et osa 2008. aastal rajatud Vaida jalakäijate silla kõnniteest on sisse vajunud. Vajumise põhjustas kandeprusside osaline läbimädanemine.

Seejuures oli silla garantiiaeg läbi saanud eelmisel sügisel.

Silla eelnevatel ülevaatustel (2009–2013) ei olnud võimalik probleeme avastada, sest konstruktsioon jäi asfaltkatendi alla. Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk rääkis, et tagantjärele on näha silla puitosal tumedamaid laike, millest oleks võinud järeldada, et tekkimas on probleem.

Silla projekteeris ettevõte Resand AS ning ehitas AS Talter, nüüdne Lemminkäinen Eesti AS. Ehituse üle tegi järelevalvet Ramboll Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles