Keskkonnaamet: me ei ole dokumente kaotanud ega valitsust petnud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõelähtme elanikke hirmutab, et ekskavaatorid tahavad tulla muinsuskaitsealale killustikku kaevandama.
Jõelähtme elanikke hirmutab, et ekskavaatorid tahavad tulla muinsuskaitsealale killustikku kaevandama. Foto: Mihkel Maripuu

MTÜ Ruu heakorraseltsi blogi vahendusel ajakirjandusse jõudnud faktid keskonnaameti poolt dokumentide kaotamise ja valitsuse petmise kohta on valed, ütles keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu.

Truu kinnitusel ei ole dokumendid kadunud ja valistust ei ole petetud. Lisaks esineb blogis tema sõnul veel mitmeid teisi väiteid, mis ei pea paika.

Truu sõnul pole tõepõhja väitel, nagu oleks valitsusel puudunud vajalik info Jägala lubjakivikarjäärist lubjakivi kaevandamiseks nõusoleku andmiseks. «Valitsusele olid edastatud kõik maavara kaevandamisloa taotlemisega seonduvad dokumendid ning teave kaevandusega kaasnevate mõjude kohta,» märkis ta.

Väide keskonnaametis kaduma läinud dokumendikastidest on Truu sõnul põhjendamatu ega vasta tõele. Samuti ei räägitud tema väitel 5. augustil Ruu külaseltsi esindajaga kohtudes 2009. aastal toimunud keskkonnaasutuste reorganiseerimisest.

Keskkonnaameti maavarade spetsialist Angela Notton on kõnealuse KMH aruande põhjalikult läbi töötanud. Kuna Jägala lubjakivikarjääri aruannet täiendati, siis veelkordseks asjaolude kontrollimiseks, et tegu oleks lõpliku materjaliga, mitte tööversiooniga, lubas keskkonnaamet, et Ruu külaseltsi esindaja saab aruandega tutvuda 9. augustil.

Keskkonnaamet leiab, et Ruu külaseltsi blogis on külaseltsi esindaja vestlust maavarade spetsialist Angela Nottoniga tõlgendatud meelevaldselt ning esitatud keskkonnaametit põhjendamatult kompromiteerivaid andmeid.

Truu rääkis, et OÜ Väo Paasi poolt kavandatava ehituslubjakivi kaevandamisega kaasneva keskkonnamõjude hindamise (KMH) aruanne koos kõigi lisadega ja hindamise tulemusi kokkuvõtva ehk aruande II köitega on olemas keskkonnaameti Harju kontoris ning sellega on võimalik ka kohapeal tutvuda.

Aruande II köidet, mis võtab kokku hindamise tulemused, saab näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles