Lätlasest kihutaja peab nädala arestikambris veetma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnumaal kihutamiselt tabatud lõunanaabrist autojuht peab oma tegude üle arestimajas järele mõtlema seitse ööpäeva ning lisaks ei tohi ta pool aastat autot juhtida.

Lääne prefektuuri pressiesindaja teatel peatas politseipatrull eile kell 13.25 Häädemeeste vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 189. kilomeetril sõiduauto Infiniti, mille roolis oli 26-aastane Lätist pärit mees. Peatamise põhjuseks oli lubamatult suur sõidukiirus: teelõigul, kus suurim lubatud kiirus on 90 km/h mõõdeti auto kiiruseks 181 km/h.

Politsei pidas mehe väärteokorras kinni ja alustas menetlust liiklusseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõidukijuhi poolt lubatud suurima sõidukiiruse ületamise eest üle 60 kilomeetri tunnis. Sellise teo eest karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut, arestiga või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmisega kuni kahekümne nelja kuuni.

Pärnu politseijaoskond taotles täna kohtult talle karistuseks aresti ning juhtimisõiguse äravõtmist. Pärnu maakohus määras mehele karistuseks seitse ööpäeva aresti ning juhtimisõigus peatati kuueks kuuks.  

Auto kontrollimisel äratas politseinike tähelepanu ka tema veos: pagasiruumis oli 15 kasutatud akut kaaluga kokku umbes 200 kilogrammi. Kuna kasutatud akude näol on tegemist ohtlike jäätmetega, siis peab sellise veose vedamiseks olema luba. Sellega tegeleb edasi keskkonnainspektsioon.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremees sõnas, et see auto ei liigelnud üksi tühjal maanteel, vaid seal oli teisigi liiklejaid, kellest kihutaja möödasõite tegi. Sellega pani ta ohtu nii enda kui ka teiste liiklejate elud.

Peremehe sõnul on oluline, et toimepandud õiguserikkumisele järgneb kiirelt karistus. «Ei ole vahet, kas tegemist on meie riigi või mõne naaberriigi elanikuga. Meie riigis kehtivad seadused on täitmiseks kõigile siinviibijatele ja mõtlematule kihutamisele ei ole õigustust,» lisas Peremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles