Vahetult enne äikesetormi tabas ilmaennustajaid koondamislaine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilus päiksepaisteline ilm!
Ilus päiksepaisteline ilm! Foto: Laura Maala

Kui pühapäeval tabas Eestit enneolematu torm, siis möödunud nädalal vahetult enne seda käis Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogiainstituudist (EMHI) üle koondamislaine.


Esmaspäeval olid EMHI töötajatel käed-jalad tööd täis, sest kõik soovisid ilmaspetsialistidelt teada saada, miks ja kuidas torm tekkis ning millal on uut oodata. Sellest tulenev suur töökoormus tekitas aga ilmaennustajates tuska, sest eelmisel nädalal osa töötajaid koondati ning seetõttu oli allesjäänutel veel rohkem tööd kui varem.

«Ega me neid nii palju ka ei koondanud,» ütles EMHI peadirektor Jaan Saar. «Neid oli kolm või neli.» Ta lisas, et koondati IT-töötajaid, mitte ühtegi ilmaga otseselt tegelevat spetsialisti see ei puudutanud.

«Meil oli varem [IT-töötajate] ööpäevane valve täies mahus garanteeritud,» selgitas Saar. «Aga viimasel ajal oli juttu sellest, et neil on nii vähe tööd, ja seepärast sai see otsus vastu võetud.»

EMHI peadirektor lisas, et töötajate esmaspäevane meelehärm suurest töökoormusest ja spetsialistide puudusest tuli sellest, et uue töökorraldusega alles harjutakse. «Aga suur torm oli muidugi hästi ajastatud,» ütles Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles