Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Tänavu 5. juulil toimunud XXVI üldlaulupeo esimesel kontserdil «Aja puudutus» kõlas esimesena Mihkel Lüdigi – Friedrich Kuhlbarsi «Koit», seejärel Eesti Vabariigi hümn ning Gustav Ernesaksa – Juhan Liivi «Helin». Pärast seda tulid ettekandele laulud kõigilt seni peetud kahekümne viielt laulupeolt, igalt üks. Oli siiski kaks erandit, ühelt laulupeolt ei esitatud ühtegi laulu, teiselt aga kaks. Millised laulupeod olid erandiks?

2. 1517. aastal kõigi pühakute päeva laupäeval naelutas Martin Luther ühe linnakiriku uksele hiljem legendaarseks saanud 95 teesi, mis mõistsid hukka patukahetsuskirjade müümise ja millest sai alguse reformatsioon ehk usupuhastus. Mis linnas see kirik asub?

3. Milliste meeskondade vahel lõppes tänavu Hispaanias toimunud korvpalli MMil peetud kohtumine tulemusega 128:65? See oli ja jäi suurima vahega võiduks turniiril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles