Lähenev maksumuudatus suurendas automüüki

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunev Euroopa majandus- ja rahandusküsimuste nõukogu ECOFIN kinnitab suure tõenäosusega autode käibemaksustamise muudatuse, mis hakkab kehtima 1. detsembrist. Muudatuse lähenemine on mõjutanud autode müügistatistikat – septembris müüdi uusi sõiduautosid ligi 19 protsenti ning oktoobris 14,4 protsenti enam kui möödunud aastal.

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) tegevjuht Arno Sillat ütles, et aasta lõikes ei ole tegemist märkimisväärse tõusuga (5,7 protsenti möödunud aasta kümne kuuga võrreldes). Viimaste kuude müügitõusu põhjendab ta nii üldise majandusolukorra kui ka käibemaksumuudatustega.

«Esimene poolaasta oli suhteliselt tagasihoidlik tänu üldisele majanduse jahenemisele ning praegu toimub teatud korrektsioon, ka majanduskasvu võib taas reaalselt prognoosida ja see julgustab investeeringute tegemist, ka autosektoris,» selgitas Sillat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles