Parim puitehitis on Eikla seltsimaja

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marju Pottisep

Eile kuulutati välja konkursi «Aasta puitehitis» selle aasta võitjad. Peapreemia pälvis keset Saaremaad Kaarma vallas asuv Eikla klubi, mida rahvasuu kutsub Eikla küla seltsimajaks (esimesel fotol). Arhitekt Sten Ader kavandas nõukogudeaegse näotu koolimaja asemele üdini puidust hoone. Kolmetiivalise põhiplaaniga hoone iga haru on eri värvi ja vormi ning sisuga.

«Võidutöö kuulub sellesse kategooriasse, mis tavaliselt klassikalist arhitektuurivõistlust ei võida. Aga ta on sümpaatne oma sotsiaalses mõõtmes, sobivuses ja tunnetuses. Seltsimajas on võitjageen sees!» kiitis arhitektide liidu ja konkursi žürii esimees Indrek Allmann.

Huvitaval ja heatasemelisel võistlusel käis tiitli nimel tihe rebimine. «Seekord oli mõõduvõtt tõepoolest põnev. Üle Eesti asuva 31 nominendi seas on objekte, mis näitavad puidust ehitamise oskusi – arhitektide detailirohked projektid on väga täpselt ellu viidud,» sõnas Allmann. «Samas leidub intrigeeriva arhitektuuriga ehitisi, kus puitu on kasutatud vabalt. Seetõttu on kõigil midagi vaadata ja õppida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles